Vanuit het streven de zorg betaalbaar en bereikbaar te houden, is in Maastricht de stadspoli ontstaan. De patiënt hoeft niet langer naar het ziekenhuis om zich door een specialist te laten nakijken.

De ziekenhuisarts komt naar een van de twee stadspoli’s toe. Daar staat geen dure apparatuur zoals scans, waardoor het consult goedkoper wordt. Voor patiënten is er ook een belangrijk voordeel: een consult met de ziekenarts op de stadspoli gaat in tegenstelling tot een normale ziekenhuisafspraak niet van het eigen risico af.

De stadspoli in Maastricht is een van de negen proeftuinen van het ministerie van Volksgezondheid. Allemaal bedacht om de zorg bereikbaar en betaalbaar te houden. Inmiddels is de stadspoli in Maastricht een begrip. Het aantal specialisten dat er spreekuur houdt, wordt steeds verder uitgebreid.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.