'Het leven is geen sprookje’, hoor je vaak. Maar voor Disneyfans ligt dat vaak anders. Uit een onderzoek van de Radboud Universiteit uit 2015 bleek bijvoorbeeld al dat het kijken van Disney films bij kinderen zorgt voor een romantisch wereldbeeld.

De Nijmeegse onderzoekers vonden in hun studie een directe relatie tussen het kijken naar Disneyfilms en het geloof in een romantisch ideaal. Hoe meer Disneyfilms de kinderen gezien hadden, hoe meer ze geloofden in ‘liefde op het eerste gezicht’, ‘liefde overwint alles’ en ‘de enige ware liefde’. Zelfs bij kinderen met gescheiden ouders bleef het geloof in een romantisch ideaalbeeld dankzij Disney overeind. En ja, dan kan de werkelijkheid op latere leeftijd er hard inhakken.

Maar daar is nu een oplossing voor: een datingapp speciaal voor disney fans die hetzelfde romantische ideaal hebben. Op deze  website kun je jouw eigen Disney droomprins of sprookjesprinses vinden die net als jij weg is van de Disney sprookjes en verhalen. ‘Find your Mickey or Minnie’, is de slogan. Matches worden gemaakt op basis van onder meer je favoriete Disneyfilm, Disneypark of Disneykarakter, om er zeker van te zijn dat je nog lang en gelukkig kunt leven.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.