SP-leider Emile Roemer is vandaag vanuit zijn eigen fractie scherp aangevallen op zijn zwakke leiderschap. In het Algemeen Dagblad klagen enkele Tweede Kamerleden uitgebreid, maar anoniem over hun partijleider. In EenVandaag reageert Roemer op de kritiek.

Zij rekenen hem de teleurstellende peilingen van de SP aan. Het lukt de partij maar niet om meer stemmers te trekken.

Ander kritiekpunt is dat de partij te eenzijdig zou focussen op de zorg en het plan voor een Nationaal Zorgfonds. Andere belangrijke onderwerpen zoals integratie en veiligheid zouden nauwelijks aan bod komen.

In EenVandaag reageert Gerrit Voerman, hoogleraar Nederlands partijstelsel, op het publieke afvallen van Emile Roemer binnen de partij. 'Het is erg ‘on-SP’ om anoniem en via de krant kritiek te uiten.' Het zegt volgens hem veel over hoe hoog de frustratie binnen deze fractie is opgelopen.

Is het einde van partijleider Roemer hiermee in zicht? In EenVandaag reageert hij op de kritiek en politiek verslaggever Remko Theulings geeft een toelichting in de studio.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.