Ophef gisteren omdat een SP kandidaat-raadslid een doodswens over Geert Wilders had getwitterd.

In antwoord op een tweet van de NOS over de aanslag in Texas gisteren (waarvoor IS verantwoordelijkheid heeft opgeëist) twitterde Andreas Kort de bovenstaande tweet.

Na een storm aan verontwaardigde reacties was gistermiddag ineens zijn twitteraccount opgeheven. Gistermiddag verdedigde hij zijn tweets nog op Twitter. Nu stelt hij tegenover DenHaagFM gehackt te zijn. “Ik kan mij niet vinden in de tweets die verstuurd zijn. Ik neem afstand van de uitspraken die via Twitter gedaan zijn”, zegt Kort. Hij verwijderde zijn account, nadat hij er weer controle over had. “Ik werd gek van de bedreigingen en verwensingen die mensen deden.”

Overigens is er nu ook een PvdA-wethouder uit Venlo die een opvallende tweet over Geert Wilders heeft verstuurd. Ramon Testroote noemt Geert Wilders in een tweet vandaag een ‘schandvlek voor Venlo’. Benieuwd of hij ook gehackt is.

De veteraan die opstond uit rolstoel

Eén TV-beeld van de dodenherdenking op de Dam gisteren is veel mensen bijgebleven. Er werd ook veel over getwitterd: de oude veteraan, die opstond uit zijn rolstoel om 2 minuten te gaan staan tijdens de herdenking.

Een naamloze veteraan die voor veel meer stond, maar toch werd zijn naam gevonden en gedeeld. Het gaat om de 97-jarige veteraan Wilfried Mackintosh. Elk jaar is hij erbij op de Dam, onder begeleiding van een kleinkind. Het is erg moeilijk voor hem, maar hij wil geen jaar missen. Dat schrijft zijn kleindochter Mira Mackintosh. Ze zegt dat de familie erg trots op hem is en dat het de hele familie raakt dat hij dit jaar zoveel respect en waardering krijgt. Zelf heeft hij geen Twitter en van Facebook snapt hij niks, maar de reacties worden aan hem overgebracht.

Moeite met slapen? Zet dan dit filmpje op...

Insomnia, slapeloosheid, hele nachten wakker, niets is vervelender dan dat. Als schaapjes tellen niet helpt en je niet aan de pillen wilt, is er een nieuwe methode. Althans, als we op het aantal views op YouTube af moeten gaan. Want een filmpje van een waterval in een bos met vogels (die maar liefst 8 uur lang duurt) is al meer dan 6 miljoen keer bekeken. Mensen zetten het filmpje op, gaan slapen en worden de volgende ochtend er weer mee wakker. Misschien niet teveel drinken nemen voordat je gaat slapen, anders word je weer wakker omdat je moet plassen van het watervalgeluid.

….of probeer anders de 4-7-8 ademhaal slaaptechniek!

Mocht dat filmpje nou ook niet werken, dan is er een nieuwe ademhaal methode die je binnen 60 seconden in slaap laat vallen. Dat claimt althans de ontwikkelaar en bedenker ervan, de Harvard onderzoeker Dr. Andrew Weill uit Arizona. Het werkt als volgt:

-Adem eerst volledig uit door je mond, terwijl je een ‘woosh’ geluid maakt.

-Sluit je mond en haal rustig adem door je neus, terwijl je in jezelf tot 4 telt.

-Hou nu 7 tellen je adem vast.

-Nu weer volledig door je mond uitademen met een ‘woosh’ geluid, in een 8 tellen durende lange uitstoot.

-Herhaal drie keer.

Na dit 4 keer te hebben gedaan ben je in slaap gevallen, Aldus de onderzoeker. Het is gebaseerd op een oude Indiaanse ademhalingstechniek. Je krijgt er extra zuurstof door in je longen waardoor je rustg wordt en dus makkelijker in slaap valt.

Weltrusten!