De Amerikaanse versie van Sesamstraat krijgt voor het eerst een personage met autisme. De pop heet Julia en heeft oranje haar en groene ogen. Julia bestaat eigenlijk al sinds 2015, maar alleen in getekende vorm. Vanaf nu is ze dus ook echt als pop te zien in het programma.

Volgens Stacey Gordon, die de stem vertolkt van Julia, is het personage een belangrijke erkenning van kinderen met autisme. Ze heeft zelf een autistisch zoontje en ziet de positieve invloed die Sesamstraat heeft op kleine kinderen. "Als de vriendjes van mijn zoon via Sesamstraat kennis hadden kunnen maken met autisme dan hadden ze misschien niet zo angstig gereageerd op mijn zoontje", zegt Gordon tegen Daily News.

Hoe uit het autisme van Julia zich dan in de uitzending? Nou, heel lief en voorzichtig. In de eerste aflevering maakt Julia kennis met Pino. Elmo legt aan Pino uit dat Julia een beetje stil is omdat ze even moet wennen aan het maken van nieuwe vriendjes. "Ze doet soms gewoon wat langer over de dingen", zegt Elmo.

Of Julia ook in de Nederlandse Sesamstraat te zien zal zijn is niet bekend.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.