Er wordt toch een sectie op het lichaam van de zestienjarige Dascha Graafsma uitgevoerd. Patholoog Frank van de Goot bood de familie van het overleden meisje een kosteloze, uitgebreide sectie op het lichaam aan.

Van de Goot sprak gisteren met Radio EenVandaag. Daarin zei hij: ‘Ik denk dat we in Nederland te weinig doen tegen dit soort randgevallen tussen zelfdoding, ongevallen of misschien toch een misdrijf. Ik denk dat we meer moeten doen.’

De patholoog pleit ervoor dat er aan academische centra afdelingen pathologie zijn, waar ook mensen werken die forensische ervaring hebben. Op die manier houd je het namelijk laagdrempelig. Aan de echte gerechtelijke sectie hangt volgens hem namelijk een hoge prijs.

De politie wilde in de eerste instantie geen onderzoek doen, omdat er vanuit was gegaan dat het meisje zelfmoord pleegde. De vader twijfelde hieraan en vroeg via sociale media om informatie over die avond. Gisteren gaf de politie toch gehoor aan de oproep. De politie besloot de laatste drie uur van het leven van het zestienjarige meisje te reconstrueren.

Dascha verdween in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november. Zij was op stap met vriendinnen in Hilversum. Rond 02.00 uur verliet het meisje de club ‘om te plassen’, maar ze kwam niet meer terug. Bijna vier uur later werd ze aangereden door een trein. Wat er is gebeurd in de tijd dat ze de club verliet en dat ze werd aangereden, is nog onduidelijk.

Beluister hieronder het interview gisteren van Radio EenVandaag met patholoog Frank van de Goot.

Foto: Twitter René Graafsma