'Het is niet erg om een laatbloeier te zijn', dat is de boodschap van schrijver en regisseur Antoinette Beumer. Haar eerste speelfilm maakte ze pas toen ze 47 was en haar romandebuut "Mijn vader is een vliegtuig" verscheen begin dit jaar. Toen was ze 'al' 55 jaar oud.

In interviews wordt dan ook vaak gezegd dat ze een laatbloeier is. Zelf ziet Antoinette Beumer dat anders: "Ik heb diverse studies gedaan, al dan niet afgerond, en diverse banen gehad, voor het succes kwam. Maar dat was nodig."

Optimist Antoinette Beumer bij Radio EenVandaag

'Je hoeft niet succesvol te zijn'

Volgens Beumer waren de zijpaden nodig om te worden wie ze is. "Ik wil dat graag als boodschap meegeven aan de generatie 20'ers van nu, die vaak het idee hebben dat ze onmiddellijk succes moeten hebben. Dat is echt niet zo. Je hoeft niet te worden, waar je voor studeert. Dat kronkelweggetje is niet erg. Je hoeft niet succesvol te zijn."

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn hier terug te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.