Fractievoorzitter van D66 Rob Jetten vindt het onbegrijpelijk dat VVD en CDA in Brabant mogelijk gaan onderhandelen met Forum om een nieuw provinciebestuur te vormen. "Dit is echt een heel verkeerd signaal."

De voorman van de coalitiepartij is absoluut niet te spreken over het feit dat de Brabantse VVD gesprekken wil gaan voeren met Forum voor Democratie (FVD) en het CDA om tot een nieuw provincie bestuur te komen. Jetten noemt het een totaal onbegrijpelijke actie van de liberalen. "Het is een partij die de afgelopen weken racistische uitspraken heeft gedaan. Ik gun als geboren Brabander deze provincie echt een beter bestuur dan dit."

Rob Jetten roept VVD en CDA op niet samen te werken met ‘racistische’ FVD

'Racistische partij'

Volgens Jetten geven CDA en VVD hiermee ook een totaal verkeerd signaal af. "Partijen die hele bevolkingsgroepen wegzetten moet je niet gaan belonen. Met ze gaan onderhandelen is echt een brug te ver." De D66'er noemt FVD een racistische partij. "De uitspraken die Thierry Baudet afgelopen weken heeft gedaan over Marokkanen. Maar ook eerder al toen hij zei dat hij een dominant blank Europa wilde en waarschuwde voor een verdunning van het Europese volk. Dat is een partijleider waar je je stevig tegen moet uitspreken en zeker niet mee in een coalitie moet gaan zitten."

Overigens is het nog volstrekt onduidelijk of dat Brabantse provinciebestuur er komt met FVD en CDA en VVD. De formatie verkeert al maanden in een impasse.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.