De hypotheekrenteaftrek wordt ook voor huidige huizenbezitters beperkt. Vanaf 2014 gaat de maximale aftrek jaarlijks met een half procent omlaag.

Op die manier wordt in 28 jaar de aftrek teruggebracht van de huidige maximale 52 naar 38 procent. Mariëlle Koekenbier presenteert de uitkomsten van een peiling onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel: hoe valt de maatregel, nu deze er echt aan zit te komen?

Ingewijden hebben vrijdag berichtgeving daarover van De Telegraaf bevestigd.

Uit onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel bleek al dat driekwart van de VVD-stemmers van mening is dat de hypotheekrenteaftrek aangepakt mag worden. In twee jaar tijd groeide de steun voor aanpak van de hypotheekrenteaftrek al flink, van 59 naar 75 procent:

Donderdag werd duidelijk dat VVD en PvdA het eens zijn over de financiële hoofdlijnen van een nieuw regeerakkoord. Het Centraal Planbureau rekent de effecten daarvan de komende dagen uit. Vrijdagmiddag zetten de onderhandelaars hun gesprekken voort.

Er lekt steeds meer inhoudelijke informatie uit over het regeerakkoord. In EenVandaag onder meer de analyse van politiek commentator Kees Boonman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.