Het proces tegen Aydin C., de verdachte in een grote webcamzaak, gaat voorlopig niet door. Dat heeft de rechter in Amsterdam vandaag besloten. Aydin C. heeft op dit moment geen advocaat en er kon geen vervanging worden gevonden voor de strafpleiter die afgelopen donderdag de verdediging neerlegde.

De voormalige raadsman, Robert Malewicz, vond dat hij zich onvoldoende heeft kunnen voorbereiden op de zaak. Hij heeft een maand de tijd gehad om het ruim twintig duizend pagina’s tellende dossier voor te bereiden. Malewicz nam eerder de zaak van een andere advocaat over.

‘Vermoedelijk zal uw voormalige raadsman Robert Malewicz uw verdediging weer hervatten’ stelde rechtbank vandaag. Malevicz heeft inmiddels tegenover EenVandaag bevestigd dat hij per direct weer de advocaat is geworden van Aydin C.

De verwachting is dat het proces op zijn vroegst in het najaar weer wordt hervat. EenVandaag-verslaggever Bram de Waal:

Aydin C., die 39 slachtoffers zou hebben gemaakt, werd begin 2014 opgepakt. De zaak werd wereldnieuws nadat bekend werd dat het Canadese tienermeisje Amanda Todd een van zijn slachtoffers zou zijn. Todd werd jarenlang achtervolgd door een naaktfoto die op internet belandde. Ten einde raad maakte ze in 2012 een einde aan haar leven. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.