New York Vanmorgen keek hij mij streng aan. Met opgeheven vinger stond hij met foto op de voorpagina van de ochtendkrant: 'Saddam Hussein opgehangen in Bagdad. Troepen zijn alert' stond erboven.

President Bush kwam met een schriftelijke verklaring waarin hij sprak van een mijlpaal en alle nieuwsuitzendingen jongleerden met het filmpje waarin Saddam de strop krijgt omgehangen en James Brown en oud-president Ford die beiden werden begraven.

In de loop van de dag werd ook duidelijk dat er weer een bloedige aanslag in Irak was gepleegd en dat er wederom Amerikaanse soldaten waren gesneuveld. Dat lijkt de focus te worden van de reacties op de dood van Saddam: welk effect heeft dit op de Amerikaanse troepen in Irak. Wat gaat er gebeuren? President Bush heeft nog steeds geen plan bedacht over de toekomst van de troepen in Irak en een dode Saddam werkt nou niet bepaald geruststellend.

Een interessante indicatie hoe en welk nieuws hier leeft is het internet uploadprogramma Youtube. Dit waren de meest bekeken items van vandaag.

Saddams laatste overwinning: een record aantal hits op Youtube.

Floor

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.