Gisteren ging Quillermo Pellicaan van start in de beruchte Marathon des Sables, een wedstrijd van 250 kilometer dwars door de Sahara. Eerder vertelde hij in Radio Eenvandaag hoe hij op het idee gekomen is, hoe hard hij hier voor traint en van hoe ver hij moest komen.

We gaan er natuurlijk vanuit dat Quillermo op 15 april de eindstreep haalt, maar daarvoor zal hij heel wat moeten overwinnen. Kapotgelopen voeten vol blaren, enorme dorst en water op randsoen, slapen op een slecht matrasje en je eigen bepakking meezeulen bij 40 graden Celcius.

Hij kan dus best een beetje aanmoediging gebruiken. Via deze link kun je Quillermo live volgen. Via diezelfde link kun je hem ook een persoonlijke aanmoediging sturen onder vermelding van “Name: Quillermo Pellicaan” en “NR: 559”. Deze berichten worden elke dag uitgeprint en bij zijn tent bezorgd.    

Hij probeert zo vaak mogelijk een berichtje te posten via zijn Facebookpagina en natuurlijk houden ook wij je op de hoogte van zijn bizarre avontuur.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.