Er moet een verbod komen op de kiloknallers die in de supermarkten liggen, dat stelt PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers. Boeren zijn door de stuntprijzen gedwongen om hun vee tegen lage prijzen te fokken. De PvdA vindt dat het kabinet hier dwingende maatregelen tegen moet nemen.

In een debat over de begroting van landbouw vanmiddag vraagt de PvdA om een verbod op het stunten met vlees. Al in januari diende de partij een motie in om een einde te maken aan dit stunten. Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde toen in.

PvdA-Kamerlid Dikkers stelt dat de minimale bewegingsvrijheid slecht is voor de dieren. Zij kunnen niet vrij rondlopen en worden met antibiotica op de been gehouden. Dit is ook slecht voor de mensen, meent Dikkers. Wij krijgen door het eten van vlees die antibiotica ook binnen.

Hoe effectief zou het zijn om de kiloknallers af te schaffen? Is het een symbolische handeling of heeft het echt effect? In EenVandaag een gesprek met PvdA'er Sjoera Dikkers, zij vraagt vandaag om het verbod op de kiloknallers. We gaan langs bij slager Gertjan Kiers en spreken met Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Verder gaan we in gesprek met Dick Veerman van voedselwebsite Foodlog. Hij betwijfelt of het afschaffen van de kiloknaller het gewenste effect zal hebben.