18 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Radio EenVandaag maakt voorafgaand aan deze verkiezingen een toer door alle 12 provincies. Elke dag zenden we uit vanuit een andere plaats met debat, live-muziek, politiek commentator Kees Boonman en peilingen van het EenVandaag Opiniepanel.

Vandaag zijn we in Flevoland en zenden we uit vanuit de grote bibliotheek in Almere. Met debat over de werkloosheid, die is in Flevoland het hoogste. Op een bevolking van meer dan 400.000 inwoners, zijn 23.000 mensen werkloos. Hoe komt het dat hier zoveel mensen werkloos zijn en wat gaat de provinciale politiek eraan doen?

Deelnemers zijn Jaap Lodders, lijsttrekker van de VVD en Peter Pels, lijsttrekker van de PvdA in Flevoland. Ook aan tafel zit politiek commentator Kees Boonman.

Tangarine

Muziek komt van folkband Tangarine. De tweelingbroers zijn geboren in Lelystad en treden op in de uitzending (bekijk een eerder optreden in Radio EenVandaag).

Publiek welkom

Publiek is welkom om de uitzending bij te wonen! Entree is gratis en u kunt in en uitlopen. De uitzending is vanaf 15.30 u t/m 16.30 u in de grote bibliotheek in Almere, Stadhuisplein 101. 

Voor iedereen die niet op locatie kan komen, Radio EenVandaag zendt uit op NPO Radio 1 van 14.00 - 16.30 uur met als laatste uur het de uitzending vanaf locatie. 

Lees ook