Vandaag is het Prinsjesdag en wordt de miljoenennota gepresenteerd met daarin de kabinetsplannen voor het komende jaar. TweeVandaag komt met een speciale uitzending vanuit Den Haag en spreekt de ministers Hoogervorst van Volksgezondheid en Brinkhorst van Economische Zaken.

Precies een week voor Prinsjesdag lekte de miljoenennota uit. Uit deze nota komt een positief beeld naar voren. Zo blijkt dat de koopkracht erop vooruit zal gaan door de lastenverlichting. De verwachting is dat de kwakkelende economie zal aantrekken en dat de werkgelegenheid zal toenemen.

Volgens minister Zalm kunnen we de toekomst daarom met vertrouwen tegemoet zien. Maar de oppositiepartijen denken daar heel anders over. Elk jaar worden traditioneel tegenbegrotingen ingediend. De PvdA komt met de 'Beterbegroting.' Partijleider Bos vreest dat de bureaucratie rond het nieuwe zorgstelsel uit de hand zal lopen. De PvdA pleit voor een veel lagere zorgpremie dan die van het kabinet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.