Het was de week van de commissie Oosting. Deze commissie onder leiding van oud-ombudsman Marten Oosting onderzocht een eventuele doofpot-affaire op het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Was het bonnetje met het bedrag dat oud-staatssecretaris van datzelfde ministerie, Fred Teeven, aan crimineel Cees H had beloofd, nu wel of niet doelbewust niet gevonden? De conclusie was: het was geen doofpot, wel een hoop geklungel.

Oosting gaf een persconferentie in den Haag, zette daar de trend dat er echt geen doofpot was gevonden, Tweede Kamerleden spraken  schande en minister Van der Steur beloofde beterschap. Maar de mensen op straat geloofde er helemaal niks van: een doofpot pur sang.

Daarom een gesprek met D66-senator Hans Engels en politiek commentator Kees Boonman over vertrouwen in de politiek. Staat de geloofwaardigheid van de parlementaire democratie op het spel, negen maanden voor de verkiezingen?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.