Kees Boonman laat zijn licht schijnen over de week waarin vluchtelingen het gesprek in Den Haag domineren, De PvdA openlijk functioneringsgesprekken voert en staatssecretaris Mansveld haar afkeer van ProRail niet meer onder stoelen of banken steekt. 

Felix Rottenberg uit stevige kritiek op PvdA-leider Diederik Samsom en noemt hem schofferend een ‘bedrijfsleider’. Jeroen Dijsselbloem noemt Rottenberg vervolgens ‘onbehouwen’ en dan vindt Rottenberg Dijsselbloem weer een ‘supertechnocraat’. Gezellig is het niet binnen de PvdA, maar wat betekent dit politiek?

Staatssecretaris Mansveld wilde gisteren de hand niet schudden van ProRail-directeur Pier Eringa. "U mag hier niet komen", zei ze simpelweg. De toch al moeizame relatie tussen de ProRail-baas en de staatssecretaris van Infrastructuur leek er de afgelopen week niet beter op te worden.

De VVD wil de vluchtelingen in de regio opvangen en ineens is bombarderen op Syrië een serieuze optie geworden. Het kabinet is er nog niet uit, maar er is een kleine meerderheid in Tweede Kamer voor militair ingrijpen. Daarover praten we met Frank van Kappen, Eerste Kamerlid voor de VVD en generaal buiten dienst.

Verder is het vandaag 14 jaar geleden dat de aanslag op de Twin Towers werd gepleegd. Daarna is door de Verenigde Staten de oorlog verklaard aan het terrorisme. Wat heeft dat de wereld gebracht?