Grote ophef in het verenigd koninkrijk. Een consumentenprogramma op TV,  zeg maar het Britse Radar of Kassa, deed een test naar hygiëne bij koffieketens. De drie grootsten in Engeland zijn Starbucks, Nero en Costa.

Even eerst, een trend die ook al naar Nederland is overgewaaid: de Freddo, de Iced Latte, koffie met ijs. Heel groot in zuid-europa en al een tijdje aan een opmars bezig.

BBC’s Watchdog’ is eens serieus gaan kijken hoe de koffiebrouwers van Starbucks en hun collega’s met de ijsblokjes van al die trendy koffies omgaan. En dat is nogal schokkend want wat vonden ze in het gros van de ijsblokjes? Poep.

Expert noemen het zorgelijk, consumenten op sociale media melden dat ze nu eindelijk weten waarom de koffie bij Costa en Nero en Starbucks zo ‘shit’ smaakt.

Andere koffieketens, groot en klein, verspreiden dit bericht natuurlijk over de sociale media. Ze hopen, terecht, dat het bericht over poep in je koffie bij de grote drie meer klanten zal opleveren voor de concurrerende barista’s. Even voor het perspectief: geen enkele ander branche in Groot-Brittannië heeft zoveel werknemers als de koffiebranche.

Het is vies, maar is het ook erg? Ja, volgens deskundigen kan je er behoorlijk ziek van worden.

De koffieketens hebben alledrie geageerd, ze zullen onmiddellijk maatregelen nemen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.