Het Nederlandse ‘Friendship Offshore’ heeft een fikse boete gekregen. Het op Terschelling gevestigde bergingsbedrijf heeft koper en staal uit een scheepswrak geroofd en kreeg daar een boete van maar liefst 320.000 euro voor. Het leegroven van schepen zorgt niet voor het eerst voor ophef.

Weinig progressie?

In 2011 was er al ophef over het ‘plunderen’ van de zeebodem. Aanjager van die ophef is destijds onder andere duiker Ben Stiefelhagen geweest. Hij is expeditieleider bij stichting 'Duik de Noordzee Schoon'. "We hebben toen over illegale bergingen geklaagd bij instanties en politiek. Er zijn toen wat Kamervragen gesteld. Toenmalig staatssecretaris Halbe Zijlstra beloofde beterschap, maar er is uiteindelijk weinig van terechtgekomen", zegt Ben Stiefelhagen.

EenVandaag maakte in 2011 een uitgebreide reportage over hoe sommige bergers te werk gaan op zee:

Stiefelhagen geeft aan dat er wel meer regels zijn gekomen, maar dat het toezicht nog steeds tekort schiet. “Het is de bergers wel moeilijker gemaakt, maar probleem is dat er gewoon veel te weinig capaciteit op het water is om goed te controleren op illegale activiteiten. Vaak kunnen ze toch gewoon hun gang gaan."

Wrakken hebben veel waarde

Tot op heden heeft Stiefelhagen ongeveer zevenduizend keer gedoken. Vaak in de Noordzee, en dikwijls in de buurt van scheepswrakken. Hij noemt wrakken dan ook belangrijk. "Je kunt scheepswrakken vergelijken met een oase in de woestijn. Ze zijn bijvoorbeeld ontzettend belangrijk voor vissen. Zij gebruiken de scheepswrakken als schuilplaats. Je kan er verder heel mooi duiken en foto’s maken. Maar roekeloos bergen is geen goed idee. Ze maken het kapot en straks is er niets meer over", zegt Stiefelhagen.

De wateren rond Groot-Brittannië liggen vol met schepen die zijn gezonken rond en in de twee Wereldoorlogen. Er liggen daar duizenden wrakken met spullen die volgens Stiefelhagen zeer waardevol zijn. “Sommige schippers weten die wrakken echt moeiteloos op te sporen. Ze hebben zelfs mensen ingehuurd, die in bibliotheken research doen naar oude scheepsladingen. De bergers hebben echt miljoenen in hun eigen zakken kunnen steken."