Ouders van peuters, let even op. Laat nooit je iPhone slingeren in de buurt van je kind. Een 2-jarig kind in China heeft de iPhone van zijn moeder geblokkeerd voor 47 jaar. Het kind was filmpjes aan het kijken op de telefoon waarna hij blijkbaar werd vergrendeld en het kind allerlei verkeerde codes in ging vullen.

Na zes keer een verkeerde toegangscode blokkeert een iPhone automatisch voor een periode die start bij 5 minuten. Als je het dan nog eens probeert wordt het steeds langer, van tientallen minuten, naar uren, en vervolgens gaat het in dagen, maanden en blijkbaar dus zelfs in jaren. 

De moeder zegt tegen de Chinese krant dat ze twee maanden heeft gewacht om te kijken of ze alsnog in kon loggen, maar de iPhone was onverbiddelijk. “Ik kon echt niet 47 jaar wachten en mijn kleinkind vertellen dat het z’n vaders fout was dat ik nog steeds niet in mijn telefoon kon”. De enige oplossing voor de vrouw is nu om een jailbreak te doen. Daarbij wordt de telefoon wel helemaal gewist en komt hij weer op fabrieksinstellingen.

Een van de redenen om altijd een backup te maken van de inhoud van je telefoon. Of je telefoon gewoon niet laten rondslingeren bij peuters uiteraard.