De showbizz-ruzie tussen Peter en Patty begon met een interview eerder deze week in het AD, waarin Peter R. De Vries werd gevraagd met wie hij niet 24 uur opgesloten zou willen zitten. Hij antwoordde toen: “Patty Brard, want ik vind haar een vreselijk mens.” Patty reageerde door op haar Instragrampagina een foto van een lama met een slecht gebit te plaatsen, met daarbij de tekst: “lelijk blijft lelijk, daar hoef je verder geen woorden aan vuil te maken.”

Gisteravond was Peter R. de Vries te gast bij RTL Boulevard, en daar werd het tv-programma De gevaarlijkste wegen van Nederland besproken. In dat programma moeten iedere aflevering twee bekende Nederlanders een gevaarlijke route ergens in de wereld afleggen.

Peter R. de Vries vroeg zich af of je in dit programma ook zou kunnen verdwalen en nooit meer terugkomen. Toen hem werd gevraagd aan wie hij bij deze opmerking dacht, antwoordde hij dat hij aan Patty Brard dacht. Zij reageerde vervolgens via Twitter op deze opmerking:

Deze hele ruzie is te herleiden naar vorig jaar, toen zaten ze samen in de jury van het SBS-programma MindMaster Live en omschreef Patty hem als iemand die een “onnodig nare, negatieve en arrogante sfeer met zich meebrengt.”