De mensen die geen genoeg kregen van de Olympische Spelen, kunnen vanaf volgende woensdag weer hun hart weer ophalen want dan beginnen de Paralympische Spelen. Deze week staat Radio EenVandaag-rubriek Over Mensen daarom in het teken van dit een-na-grootste sportevenement van de wereld. 

Zwemster Sanne Hofman

Met haar 14 jaar is zwemster Sanne Hofman de jongste Paralympiër die ooit voor het Nederlandse team uitkwam. Ze moet het bij de 100 meter rugslag en 400 meter vrije slag in de categorie zwemmers met een visuele handicap opnemen tegen concurrenten die veel ouder en vooral groter en gespierder zijn. Dat maakt Sanne niet zenuwachtig, wel of ze alles wel in haar koffer heeft gestopt. Verslaggever Roos Oosterbaan helpt haar met inpakken. 

Zeiler Rolf Schrama

Paralympisch zeiler Rolf Schrama is een opvallende verschijning. Hij is 1.25 m, heeft een zeldzame vorm van dwerggroei, en beweegt zich veelal voort op een kleuterfiets. Was zijn uiterlijk iets waar hij vroeger voor probeerde te vluchten, inmiddels is hij gelukkiger dan ooit met zichzelf en zijn leven. Daarvoor moest hij wel alles waar hij ooit aan vast hield loslaten. Inclusief zijn succesvolle baan in de financiële wereld. Verslaggever Roos Oosterbaan zocht hem op bij de zee, vlak voor zijn zeiltraining. 

Rolstoelbasketballers Lucie Houwen en Matthijs Bellers

Ze mogen dan wel al jaren een stel zijn, samen een kamer delen in het Paralympisch dorp in Rio zit er niet in. Sport en liefde gaan soms lastig samen. Want wat doe je bijvoorbeeld als je zelf de sterren van de hemel  hebt gespeeld, maar je partner tegelijkertijd hopeloos heeft verloren?  Het verhaal van een paralympisch liefdeskoppel.