Overijssel wordt bedreigd door de wolf, die zijn plek in ons land weer helemaal weet te vinden. Een groep vrijwilligers stelt hier nu 'paal en perk aan', en beschermt de schapen in de provincie tegen het roofdier.

Letterlijk, want er gaan honderden palen de grond in, om de wolf tegen te houden. In de Volkskrant staat een reportage over deze Overijsselse wolvenbeschermers, die de naam Wolf-Fencing dragen.

Lees ook

Wolfwerende omheiningen

Het bedrijf plaatst wolfwerende omheiningen om de percelen van bedreigde boeren heen. Wolf-Fencing legt een afzetting van 1 meter 20 hoog, van palen en 5 stroomdraden aan.

Het bedrijf geeft wel eerlijk toe dat een beetje wolf daar overheen zou kunnen springen, maar, zo verzekert de bedenker van het systeem :dat doen ze niet. "Dat kost ze te veel energie en het risico is te groot."

Andere maatregelen

De palen in de grond zijn de meest effectieve maatregel, maar is niet de enige die werkt tegen wolven.De schapenbeschermings-begrippen vliegen je om de oren in het artikel. Zo kun je ze ook in nachtkralen zetten, gebruik maken van een semipermanent raster of werken met fladderlinten of schapennetten.

Eén ding is zeker: het Overijssels landschap zal er niet saaier op worden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.