Decennialang hebben we er niet bij stilgestaan, omdat het gevaar van een nucleaire aanval geweken leek. Maar door de oplopende spanningen tussen de VS en Noord Korea is het misschien toch handig om te weten wat je moet doen bij zo’n aanval. De Amerikaanse overheidsorganisatie CDC (U.S. Centers for Disease Control and Prevention, zeg maar het Amerikaanse RIVM) is nu van plan mensen hierover voor te lichten.

Op 16 januari houden ze een online briefing waarin mensen wordt verteld wat ze moeten doen bij een nucleaire aanval, meldt de New York Post. Op hun website zijn ze in ieder geval al somber gestemd, want daar staat te lezen dat zo’n aanval (die ze overigens gelukkig niet zeer waarschijnlijk achten) vernietigende effecten zal hebben en dat er maar heel weinig tijd is om je vervolgens tegen straling te kunnen beschermen. Toch kun je de schade beperken door bijvoorbeeld 24 uur binnen te blijven. 

Voor de mensen die het online seminar niet kunnen volgen: gelukkig staat YouTube ook al vol met filmpjes over wat te doen bij een nucleaire aanval.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.