Het wordt morgen opnieuw een koude Koningsdag en dat doet veel mensen terugverlangen naar de warme koninginnedagen. Het weerbericht vcoor de komende dagen wordt veel rondgetwitterd waarop te zien is dat het op 30 april flink warmer is (18 graden) dan morgen op koningsdag (10 graden).Weersverwachting voor morgen versus zondag, de oorspronkelijke datum van #Koningsdag. (Rude awaking dankzij: @d_broekhuizen) pic.twitter.com/a5ca7phlmA— Haroon Ali (@haroonwrites) 26 april 2017

En dat is geen verrassing volgens weerdeskundigen, die dit al voorspelden toen Willem-Alexander de feestdag verplaatste naar zijn eigen verjaardag. De gemiddelde temperatuur zou op 27 april lager liggen dan op 30 april en er zou bovendien meer kans op regen zijn.

Vorig jaar beleefden we de koudste koninklijke feestdag sinds 1985, schrijft weeronline. Het werd in De Bilt slechts 10,7 graden. Maar de datum zegt niet alles want de koudste editie ooit gemeten, is de koninginnedag van 1970. Ondanks dat het 30 april was, was de maximumtemperatuur slechts 8,6 graden. Daarbij was de zon de hele dag niet te zien. De warmste Koninginnedag was in 1993. Het werd toen zomers warm met 26,9 graden in De Bilt. Daar hoeven we morgen in ieder geval niet op te rekenen, het wordt hooguit 10 graden met af en toe een bui.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.