Vakbond FNV doet opnieuw aangifte tegen een transporteur die voor IKEA rijdt. Het bedrijf Samskip Van Dieren zou Oost-Europese chauffeurs uitbuiten, de rij- en rusttijdenwet overtreden en zich daarnaast schuldig maken aan valsheid in geschrifte en discriminatie.

EenVandaag heeft de aangifte ingezien. Het is de tweede keer dat FNV een IKEA-transporteur voor de strafrechter probeert te krijgen. Eerder gebeurde dat tegen het bedrijf Brinkman uit Emmen. 

Uit inspectierapporten in handen van EenVandaag blijkt dat Samskip Van Dieren vorig jaar al door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is aangesproken op overtreding van wet- en regelgeving.

FNV beschuldigt Samskip Van Dieren, gevestigd in Genemuiden, ervan via onderaannemers op grote schaal Oost-Europese chauffeurs uit te buiten. De truckers worden naar Nederland of Duitsland gehaald om daar weken- en soms maandenlang achter elkaar ritten te maken. Tussendoor worden ze verplicht om in de cabine van hun vrachtwagen te overnachten, stelt de bond. 

Volgens de FNV maakt Samskip zich daarnaast schuldig aan valsheid in geschrifte door chauffeurs valse loonbrieven mee te geven. Daarmee zouden ze in het buitenland kunnen ‘bewijzen’ dat ze het lokale minimumloon verdienen.

EenVandaag heeft een aantal van die brieven ingezien. In werkelijkheid verdienen de chauffeurs een basisloon van 300 euro per maand. “Wat wij zien bij Samskip en in de IKEA-keten is gewoonweg sociaal-economische criminaliteit”, aldus Edwin Atema van FNV.

Inspectierapporten die in het bezit zijn van EenVandaag wijzen uit dat ook de Inspectie Leefomgeving en Transport Samskip op de korrel heeft. Zo constateert de ILT dat het bedrijf structureel in strijd handelt met de cabotageregels. Dat zijn regels over het aantal transporten dat een vervoerder uit een EU-land mag uitvoeren in een ander EU-land en zijn bedoeld om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. 

Doordat Samskip Van Dieren en andere transporteurs op grote schaal gebruik maken van Oost-Europese chauffeurs verdringen ze Nederlandse truckers, stelt FNV. Volgens de vakbond werkt IKEA daaraan mee door veel te lage prijzen te betalen voor het transport.

EenVandaag sprak met een directeur van een transportbedrijf dat besloten heeft te stoppen met rijden voor de Zweedse meubelgigant. “Wij willen graag eerlijke lonen betalen. Als je kijkt naar de tarieven die IKEA betaalt: dat kan niet volgens de regels van het spel.” 

Samskip laat in een reactie weten de aangifte van FNV niet te kennen en de beschuldigingen te verwerpen. Ook zegt het bedrijf het oneens te zijn met de bevindingen van de Inspectie en daarover in gesprek te zijn.