Een breed front is ontstaan tegen de plannen voor de BTW verhoging. Het nieuwe kabinet wil het lage btw-tarief van 6% omhoog schroeven naar 9%. Hierdoor wordt het dagelijks leven, zoals de boodschappen, het openbaar vervoer maar ook de kapper duurder.

Er waren vanochtend al 14.000 handtekeningen ingezameld. De linkse oppositiepartijen, de Fietsersbond, vakbond FNV en ook ouderenorganisatie ANBO werken met elkaar samen. Ook op internet reageren mensen woedend op de plannen. Voedselwaakhond Foodwatch gaat een stap verder en wil het btw-tarief op groente en fruit niet gelijk houden maar zelfs terug naar 0% brengen.

De verhoging van de BTW spreekt Ruttes eerdere woorden tegen, waarbij hij zei dat ‘de gewone man’ er door het nieuwe regeerakkoord op vooruit zou gaan. Maar volgens economisch commentator Martin Visser worden hierdoor juist mensen met een laag inkomen getroffen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.