Woedend zijn de Belgen op de rechterlijke macht in hun land. Woedend op het feit dat het Hof van Cassatie mogelijk volgende week dinsdag Michelle Martin vrijlaat.

Martin is de ex-vrouw van Dutroux en werd veroordeeld tot 30 jaar cel wegens mededeplichtigheid aan de daden van haar man. In België is het regel dat een gedetineerde na het uitzitten van een derde van zijn of haar straf de gevangenis kan verlaten.

In 2006, na 10 jaar cel, diende Martin haar eerste aanvraag in tot vrijlating. Deze werd afgewezen, evenals aanvragen in de drie daarop volgende jaren. Nu maakt ze een gerede kans dat haar vijfde verzoek kan rekenen op inwilliging.

Een toekomstig onderkomen heeft ze al: het Clarissenklooster in Malonnne onder de rook van de Waalse hoodstad Namen. EenVandaag peilde de woede van de Belgen en ging op bezoek bij een rechter, schrijver Dimitri Verhulst en de burgemeester van Namen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.