Ophef op Twitter over de genoemde namen voor het nieuwe kabinet dat momenteel wordt samengesteld. De Telegraaf maakte vandaag bekend informatie te hebben over de benoemingen op twee ministersposten. Halbe Zijlstra gaat volgens de krant naar Buitenlandse Zaken, en Eric Wiebes zou minister van Economische Zaken en Klimaat worden.

Vooral de benoeming van Zijlstra kan op hoon rekenen op Twitter. 

Naast de bovenstaande Tweets, maakt ook iemand ervan: “Een fijn idee dat Zijlstra heel vaak niet in Nederland zal zijn”.

Er is ook verontwaardiging over de mogelijke komst van een minister voor Economische zaken en Klimaat, waarbij vooral de combinatie van deze twee portefeuilles sommigen bedroefd maakt en bij anderen op de lachspieren werkt.

De eer om minister op dit departement te worden gaat dus naar VVD’er en demissionair staatssecretaris van Economische Zaken, Eric Wiebes.

Twittercommentaar op de aankomende benoemingen: wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.