Een filmpje van de Marokkaanse Staatstelevisie wordt veel gedeeld. Het is een make-up tutorial, maar niet zomaar één. Er wordt namelijk uitgelegd hoe je het beste blauwe plekken weg kunt werken als je het slachtoffer bent geworden van huiselijk geweld.

Het commentaar erbij was: 'We hopen dat deze schoonheidstips u verder door het dagelijks leven heen helpen.'

Veel vrouwen in Marokko reageerden boos. Het probleem van huiselijk geweld is namelijk erg groot in Marokko. Ruim de helft van de getrouwde vrouwen in Marokko heeft te maken met huiselijk geweld, blijkt uit onderzoek uit 2009. En uit onderzoek van deze week blijkt dat jaarlijks ook 20.000 mannen in Marokko het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Er is inmiddels een petitie gestart tegen de TV-zender, die inmiddels excuses heeft aangeboden en het filmpje offline heeft gehaald. Op Facebook zegt de zender nu dat het filmpje niet door de beugel kon en dat het een verkeerd beeld neerzet van het grote probleem van geweld tegen vrouwen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.