De serie Fawlty Towers bestond maar uit 12 afleveringen, maar heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. De serie over een klein hotel met overspannen manager is nog steeds populair. Zo populair zelfs dat het nu op de planken komt.

In Sydney is het toneelstuk ‘Fawlty Towers Live’ dit weekend in premiere gegaan. Zonder de originele cast, maar wel met dezelfde personages en verhaallijnen uiteraard. Met toestemming van John Cleese, en dat is wel een puntje. Op Twitter liet Cleese vandaag weten dat er ook ondernemers zijn die een slaatje uit Fawlty Towers slaan zonder daarvoor toestemming te hebben.

Zo is er in Londen de Fawlty Towers Dining experience. Daar komt Manuel je het eten brengen en een totaal over de toeren geraakte Basil Fawlty komt de boel er  in de war schoppen. Maar zonder toestemming dus, twittert John Cleese vandaag. Hij twittert boos dat het restaurant nu overal ‘Live’ bij heeft gezet om zo aan het toneelstuk in Sydney te doen denken. ‘Ze wilden ooit 5000 pond betalen om de naam 17 jaar te mogen gebruiken. Ze verdienen nu een miljoen pond per jaar. Zonder ooit een penny aan John of zijn ex vrouw Connie te hebben betaald’, twittert hij boos.