Na het openbreken van het regeerakkoord afgelopen vrijdag is het vandaag de dag van de doorrekeningen en de cijfers.

Het Centraal Planbureau (CPB) is nog druk met de doorrekeningen van de alternatieven voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Het Nibud (NationaaI instituut voor budgetvoorlichting) stuurt aan het eind van de middag zijn berekeningen over de koopkrachteffecten van die inkomensafhankelijke zorgpremie naar de Tweede Kamer.

Op hetzelfde moment komen de onderhandelaars van de VVD en de PvdA bij elkaar op het ministerie van Algemene Zaken. Mark Rutte en Halbe Zijlstra van de VVD en Lodewijk Asscher en Diederik Samsom van de PvdA praten verder over een alternatief voor de inkomensafhankelijke zorgpremie. Daarna steken de Tweede Kamerfracties van de twee regeringspartijen de koppen bijeen om de nieuwe situatie te besprekingen.

Het is nog onzeker of vandaag een nieuw plan gepresenteerd wordt en of er nog een publieke toelichting komt; vanavond in EenVandaag het laatste nieuws uit politiek Den Haag.

Afgelopen zaterdag liet VVD-prominent Hans Wiegel zijn licht schijnen over de regeringsplannen. Kijk dat gesprek hier nog eens terug: