Ga je bijna met vakantie en verblijf je in een hotel? Pas dan op met wat je precies aanraakt, want de kans is aanwezig dat je ziek wordt door dingen in je hotelkamer. De New York Post heeft de meest vieze dingen in een hotelkamer op een rij gezet.

Het bad

Een hotelbad zit vaak vol bacteriën, dus je kunt beter geen bad nemen maar alleen douchen. Ook dat is echter niet zonder gevaar, want door de vocht in de badkamer weelt de fungus er tierig, waar je zwemmerseczeem van kunt krijgen en schimmel kan voor allergische reacties zorgen. Het advies is om voordat je onder de douche stapt eerst de hete kraan een minuut lang open laat staan. Moet je in bad douchen? Zeep dan eerst de badkuip in met zeep of shampoo.

De WC

Zoals overal is ook in een hotelkamer de WC een broeinest van bacteriën. Gebruik alcoholontsmettingsdoekjes om de WC-bril goed schoon te maken.

De afstandsbediening

Deze wordt door vele handen aangeraakt en zelden schoongemaakt. In een gemiddelde hotel afstandbediening wordt menselijk haar aangetroffen, lichaamsvocht afkomstig van wat mensen aanraken voordat ze de afstandsbediening aanraken (…) insecten, stof, make-up en etensresten. Het loont dus de moeite een ziplock boterhamzakje mee te nemen die je om te afstandsbediening doet voordat je gaat zappen.

Het bed

Wat je ook doet, slaap nooit onder het beddensprei. Dat is een verzamelplaats voor sperma en urineresten. Zodra je aankomt het van je bed halen en in een kast of hoek leggen en je handen wassen. Schrijf meteen daarna een briefje voor de housekeeping dat je dat ding niet meer op je bed wil.

Het tapijt

Hier zit vaak huisstofmijt in. Als je allergisch bent, loont het vaak de moeite te vragen om een allergie vriendelijke kamer. Sommige hotels hebben die.

Stoffen meubels

Staat er een comfortabele zachte fauteuil in je kamer? Ga er vooral niet op zitten. Mensen zitten hier vaak naakt in. Met poepbacteriën in de stoffen bekleding tot gevolg, besluit het artikel. Misschien toch maar thuisblijven anders.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.