Het was hét gesprek van deze week: twee meesterwerken van Rembrandt keren terug naar Nederland. Prijskaartje: 160 miljoen euro. Het kabinet legt 80 miljoen euro op tafel en het Rijksmuseum moet de andere helft de komende tijd bij elkaar gaan sprokkelen.

De verkoop zou betekenen dat de schilderijen sinds 1866 Frankrijk gaan verlaten. En daar zijn de Fransen op z’n zachtst gezegd niet blij mee. Niet zo verrassend dus dat nu ook Frankrijk met een bod komt om zo een van de schilderijen te behouden. In Radio EenVandaag een gesprek met oud-directeur van het Institut Néerlandais in Parijs, Rudi Wester.

update
clock 25-09-2015 10:14

Ook Frankrijk biedt op schilderij Rembrandt

Frankrijk wil een van de twee schilderijen van Rembrandt die het Rijksmuseum aanschaffen, kopen voor 80 miljoen euro. Dat liet de Franse minister van Cultuur gisteravond weten. Het schilderij zou bestemd zijn voor het Louvre in Parijs.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.