Het corona-virus brengt bedrijven in Nederland steeds meer schade toe. Sommige sectoren liggen zelfs bijna volledig stil door het virus. "Dit moet echt niet nog veel langer gaan duren."

Fabian Schrijvers kan het nog nauwelijks bevatten. Een paar weken geleden ging alles nog voor de wind en gaf hij leiding aan een succesvol en bruisend evenementenbedrijf. Maar inmiddels hangt de vlag er voor de ondernemer totaal anders bij. Door het coronavirus wordt het ene na het andere evenement geannuleerd en verkeert zijn bedrijf 4Standln standbouw in zwaar financieel weer.

70 procent minder omzet

"Er worden op dit moment echt heel veel evenementen en beurzen afgezegd. Daarom moeten we zelfs dingen die we al opgebouwd hebben weer afbreken. Voor maart en april is 70 procent van onze omzet weggevallen. Dat is echt gigantisch."

Deze enorme omzetdaling heeft ook grote gevolgen voor zijn personeel. "We hebben 14 vaste medewerkers in dienst. De helft hiervan zou ik naar huis kunnen sturen, er is gewoon geen werk meer."

Lees ook

Bedrijf richting de afgrond

Vooral het tempo waarmee zijn bedrijf richting de afgrond lijkt te gaan is schrikbarend vindt Schrijvers. "Je denkt een heel mooi bedrijf te hebben, waarvan je denkt dat het allemaal goed gaat. En nu ben je binnen een periode van 5 weken misschien je onderneming kwijt en staan er straks veertien mensen op straat.

"Op zich heeft Schrijvers wel begrip voor alle annuleringen, maar hij heeft soms ook wel zijn bedenkingen. "Er gaan elk jaar mensen dood aan griep. Het is moeilijk uit te leggen waarom al die evenementen opeens worden geannuleerd."

Lees ook

Nauwelijks vet op botten nog

De ondernemer heeft een beroep gedaan op werktijdverkorting en hoopt hiermee iets meer lucht te krijgen. "We hebben besloten iedereen voor de helft in de WW te zetten. Dat lost het voor een deel op. En gelukkig hebben we wel een beetje vet op de botten, maar het gaat wel echt heel hard nu."

Inmiddels houdt hij zelfs rekening met het ergste scenario. "Letterlijk bijna alles is stilgevallen, dus ja ik hou overal rekening mee. Niks is meer zeker.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.