Er is (nu al) gedoe om 1 van de officiële liedjes van de Olympische Winterspelen in Beijing van 2022. Voor die Spelen zijn 10 liedjes geschreven. Maar 1 ervan, ‘The Snow and Ice Dance’ lijkt verdacht veel op een ander liedje.

Namelijk de Disney klassieker ‘Let it Go’ uit de film Frozen. Niet helemaal exact een kopie, maar er zijn wel veel opvallende overeenkomsten.

Zo zeer zelfs dat je beide nummers perfect in elkaar kunt laten overgaan. Luister en oordeel zelf.

Op YouTube wordt onder het lied de gelijkenis veel besproken. New York Times heeft Disney gevraagd om een reactie maar die wilden ze nog niet geven. Het zou dus kunnen dat ze zich aan het beraden zijn op stappen tegen de schrijvers van het lied.

#babyrp: Sier maken op Instagram met kinderfoto’s van anderen

Als je foto’s van je kinderen op Instagram post, kijk dan niet raar op dat anderen ze gaan gebruiken voor een nieuwe trend. Met #babyrb worden Instagram foto’s van kinderen gepost met een heel fictief levensverhaal erbij.

Het is vooral een trend onder jongeren die doen alsof ze ouders zijn van het bewuste kind. Je kunt de kinderen zelfs ‘adopteren’ als je de foto en het fictieve levensverhaal leuk vindt. Daarvoor zijn zelfs speciale babyrb adoptie accounts die voor je bemiddelen.

Een moeder uit Groot-Britannië schrok zich rot toen ze erachter kwam dat foto’s van haar peuter hervoor gebruikt werden. Ze sprak de bewuste Instagrammer erop aan maar kreeg geen antwoord. Ook schreef ze Instagram zelf aan, die vertelde dat het tegen de gebruiksvoorwaarden is om foto’s van andere gebruikers te stelen. Ze zegden de vrouw toe maatregelen te nemen en het bewuste account te sluiten, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd.

Christelijke versie ‘Drank en drugs’

Er zijn al veel covers en versies van het nummer Drank en Drugs gemaakt en besproken, maar deze willen we jullie niet onthouden. De Christelijke versie. Opgenomen door ‘Lil’Lau’ (alterego van Laurens van de Kraats) van het EO 3FM-radioprogramma Beam.

Drank en Drugs is letterlijk veranderd in Het Woord van God.

In een uur van Londen naar New York

Goed nieuws van mensen die van opschieten houden. Want er komt een nieuwe Airbus aan waarmee je in een uur van Londen naar New York kunt vliegen.

Vorige maand is er patent voor het nieuwe toestel verleend, meldt The Business Insider. De nieuwe Airbus moet een snelheid halen van Mach 4.5, oftewel meer dan 4,5 keer snelheid van het geluid, wat neerkomt op 5.500 km per uur. Om die snelheid te halen worden er onder andere raketmotoren gebruikt.

De snelste manier om van Londen naar New York te vliegen was ooit met een Concorde. Deze deed er 3,5 uur over en vloog met Mach 2. De nieuwe Airbus moet voor zowel militaire- als consumentendoeleinden worden ingezet. Maar het zal niet goedkoop zijn om een tcket te boeken want veel passagiers kan de Airbus niet kwijt. Er is slechts plaats voor 20 mensen.