Reisconcern Oad zou ten onder zijn gegaan doordat de Rabobank bewust aanstuurde op een faillisement van het Twentse bedrijf. Dat stelt de familie Ter Haar, voormalig eigenaar van Oad. Zij legt daarom vandaag een schadeclaim van 80 miljoen euro neer bij de bank. 

Daarnaast zegt de familie dat banken veel te angstig zijn om te investeren in het Midden en Klein Bedrijf. Eén op de vijf bedrijven zou daardoor in de problemen komen. 

Financieel journalist Job Woudt, die zich verdiepte in het faillissement van OAD, meent dat de reisorganisatie niet helemaal vrijuit gaat. Het bedrijf had wel degelijk schulden en niet zo financieel gezond als OAD doet voorkomen.

Hoe is de relatie tussen MKB-bedrijven en Nederlandse banken. Dat analyseert Jaap Koelewijn, Hoogleraar Corporate Finance van de Nyenrode Universiteit in Radio EenVandaag. De analyse van Koelewijn is hier terug te luisteren:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.