Twee agenten die betrokken waren bij de fataal aflopende arrestatie van Mitch Henriquez moeten zich voor de strafrechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie maakte dit vanochtend bekend, onder andere via hun eigen YouTube-kanaal.

De dood van Henriquez riep veel emoties op. Zo waren er dagenlang rellen in de Schilderswijk. Nu zijn er vooral veel reacties van mensen die blij zijn dat deze agenten zich moeten verantwoorden:

Maar anderen zijn het daar juist niet mee eens:

De familie van Henriquez laat, via advocaat Richard Cover, weten niet blij te zijn met het onderzoek dat tot dusver is uitgevoerd. Ze willen daarom een procedure starten om ook de overige drie agenten te laten vervolgen. Ook willen ze dat het OM de twee agenten vervolgd voor doodslag, in plaats van mishandeling met de dood tot gevolg.

Ook de politie reageerde op de zaak. De manier waarop zij reageren is bijzonder. Ze blijken namelijk niet voor alle pers beschikbaar te zijn en daarom plaatsen ze een filmpje op YouTube waarbij de politie de politie interviewt. 

Er lijkt een trend te ontstaan, waarin de pers geen vragen meer mag stellen. Zo schrijft NOS-correspondent Jeroen Wollaers:

In EenVandaag spreken we met politiedeskundige Jaap Timmer over de zaak. Hij heeft inzage gehad in het hele rapport van het onderzoek dat zich richt op de dood van Mitch Henriquez. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.