Geconstateerd kan worden dat Nederland met het begin van het Trump-tijdperk, internationaal op de kaart staat. Vandaag verscheen een artikel in The New York Times. Daarin wordt de brief van Mark Rutte van afgelopen maandag, getypeerd als ‘typisch Trump!’

Het artikel is geschreven door correspondente Ceylan Yeginsu. Zij schrijft:

Rutte schokte Nederlandse kiezers met een strategie die zo uit de koker van Trump had kunnen komen…’

Ploumen reageert op wet van Trump 

Ook minister Ploumen van ontwikkelingssamenwerking kwam in het nieuws. President Trump tekende maandag een wet die vastlegt dat internationale organisaties al hun Amerikaanse subsidies verliezen als zij zich bezighouden met zaken die gerelateerd zijn aan abortus. Als reactie op deze afschaffing kwam de Nederlandse Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking met een oplossing. Zij wil een internationaal fonds opzetten voor voorbehoedsmiddelen en veilige abortussen. Hiermee haalde zij het nieuws in de VS.

Lubach stelt Nederland voor

Trump kondigde vandaag zijn plannen aan voor de bouw van een muur aan de grens met Mexico. Arjen Lubach liet afgelopen zondag een satirisch filmpje zien. Hierin werden ook grappen gemaakt over de muur. Naar aanleiding van deze video is in Amerika een officiële petitie gestart op de site van het Witte Huis om 'Netherland second' te maken. 

Inmiddels is het filmpje al meer dan 40 miljoen keer bekeken. Het filmpje kwam zelfs voorbij op CNN.