Een groep supporters van Ajax is woensdagavond in de Poolse hoofdstad Warschau aangevallen door gemaskerde hooligans van Legia Warschau. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het café waarin de Amsterdamse aanhangers zaten, is wel flink beschadigd. Op bewakingsbeelden is te zien dat hooligans het café binnendringen en met vuurwerk gooien. Stoelen en tafels vliegen in het rond. 

Voetbalhooligans in Polen hebben niet zo’n beste reputatie. En zeker die van Legia Warschau. Ze worden wel de ‘Zyleta’ genoemd, oftewel het scheermes. Het is een van de meest gevreesde clubs van Europa.

De club werd in 2007 een jaar geschorst door de UEFA vanwege rellen in Litouwen, in 2011 kregen ze een forse boete vanwege dit spandoek ‘Jihad Legia’. Tijdens een wedstrijd tegen Hapoel Tel Aviv.

Ajacieden raakten al eerder slaags met Legia supporters. Dat gebeurde in 2010 in Turijn, toen Ajax tegen Juventus moest spelen. Want wat blijkt, de supporters van Legia Warschau hebben een band met supporters van Juventus, en kwamen daar hun vrienden dus te hulp. 

In de nieuwstrend een reactie van klinisch psycholoog Jan Derksen.