Slecht nieuws als je weleens te hard rijdt en een bon krijgt. De kans is groot dat dit binnenkort nog vaker gaat gebeuren. Het OM onderzoekt namelijk de mogelijkheid om zogenaamde superflitspalen in te zetten in ons land. Dat schrijft het AD op hun website. Zo’n superflitspaal is in staat om 6 rijbanen tegelijk te flitsen. 

Door gebruik van infrarood licht ziet de automobilist niet dat hij of zij geflitst is en blijft de camera onopgemerkt. Dit type toestel, de NK7, kan overal in worden verborgen, bijvoorbeeld in een vuilniswagen of bouwcontainer. De mobiele flitspaal kan onbemand worden gebruikt. In België is de flitspaal vandaag in gebruik genomen en inmiddels zou er interesse zijn uit meerdere West-Europese landen.

Aan de flitspaal hangt wel een prijskaartje van 50.000 euro. Maar de verwachting is dat dit door een hogere boete opbrengst binnen no time is terugverdiend. Het is niet de enige in zijn soort, meerdere fabrikanten bieden iets soortgelijks aan. Op dit moment is het OM nog aan het onderzoeken welk nieuw type superflitspaal het beste is voor ons land.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.