De nieuwe jaarcijfers van de Taskforce Brabant Zeeland zijn ook dit jaar weer onverminderd hoog. Uit de jaarcijfers, in bezit van EenVandaag, blijkt onder meer dat er 1207 hennepplantages zijn ontruimd, 16 drugslaboratoria zijn opgerold & 36,5 miljoen vermogen van criminelen is afgepakt. Ook zijn er 454 panden gesloten met de opiumwet en heeft 1173 keer een BIBOB toets plaatsgevonden bij de aanvraag een vergunning.  De cijfers zijn vergelijkbaar met de jaarcijfers van 2015.

De Taskforce Brabant Zeeland is eind 2010 speciaal ingesteld om de strijd tegen de drugscriminaliteit  in Zuid- Nederland intensiever aan te pakken. Door politie, gemeenten en andere diensten zoals belastingdienst meer te laten samenwerken, wil de Taskforce de drugscriminaliteit effectiever  bestrijden. De Taskforce boekt successen, maar het probleem blijkt hardnekkiger en dieper geworteld in de samenleving dan men aanvankelijk  dacht. Het probleem blijft onverminderd hoog en de Taskforce eist nu meer landelijke aandacht voor het probleem. 

"We kunnen het niet alleen"

Voorzitter Peter Noordanus van de Taskforce Brabant-Zeeland zegt in Eenvandaag: “Ik spreek Den Haag er op aan. Er moet meer gebeuren, we hebben meer politie nodig, meer mensen voor het Openbaar Ministerie.  Wij kunnen het niet alleen, die effectiviteit komt er pas als we ons beter gesteund voelen door Den Haag en een nieuw kabinet, dat er echt meer aan moet gaan doen"

Burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven: "Benoem het ook in Den Haag, koop het niet af met wat geld, maar zeg dat je het belangrijk vindt als Haagse politiek dat we samen de strijd aangaan tegen de criminelen"

In Radio Eenvandaag zijn Jan Tromp, journalist van de Volkskrant en Paul Depla, Burgemeester van Breda te gast.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.