Er is toch maar 1 pannenkoekendag: op 29 november, de door striptekenaar Jan Kruis uitgevonden dag: Sint Pannenkoek!? Blijkbaar niet… Maar het is nog veel gekker: vandaag is het de 7e keer in de afgelopen zes maanden dat #pannenkoek trending is op sociale media in Nederland…

De eerste keer was op die roemruchte Sint Pannenkoek, eind november. Daarna zorgde comedian Peter Pannekoek op 20 december voor een trending pannenkoek door zanger Gordon te rotsen op Comedy Central. Op 13 januari was het weer zover: pannenkoek was een van de meest gebruikte woorden op Twitter.

Dat kwam door een aflevering van het programma ‘Ik Vertrek’ waarin ene Theo en Jolanda een pannenkoekenbar openden in Gambia. Op Maria Lichtmis, zoals bekend op 2 februari eet een goed katholiek een pannenkoek, blijkt.

Weer trending. En op 7/2 , de verkiezingen kwamen dichterbij, ging een pannenkoekenstemwijzer viraal…. echt waar!

Op 28/2 was het vastenavond en dan eet men ook pannenkoeken, oude traditie, leren de sociale media ons. En nu is het dus de 7e keer op rij. Vandaag is het weer #nationalepannenkoekendag. Ik miste er nog 1, de aflevering van de rijdende rechter waarin twee buurvrouwen ruzie hebben. De ene buurvrouw bracht altijd eten naar de andere buurvrouw, maar deze gratis tafeltje-dekje-service werd niet altijd gewaardeerd.

Nagekomen bericht: Bij Stravinsky in Hengelo, ik hoop dat ze weten waar ze aan begonnen zijn: gratis pannenkoeken voor kinderen die met hun ouders naar het restaurant komen..

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.