De Russische oppositieleider Boris Nemstov is het slachtoffer van Russische staatspropaganda. Dat zegt mediamagnaat Derk Sauer in EenVandaag.

Derk Sauer, Nederlands mediamagnaat in Rusland, kende Nemtsov al meer dan twintig jaar. Hij zag dat er in de voorbije weken een hetze werd gevoerd tegen het oppositielid. Vandaag is het vermoorde parlementslid in Rusland begraven.

Nemtsov deed feitenonderzoek naar de Russische aanwezigheid in Oekraïne. President Poetin ontkent met klem dat Rusland aanwezig is het door oorlog geteisterde land. 

Volgens Oekraïne en andere westerse landen levert Rusland echter actief wapens. Nemtsov probeerde door de ontkennende Russische propaganda te prikken.

Ook komt de grootste parlementaire tegenstander van Nemtsov aan het woord, de ultrarechtse Zjirinovski. Volgens hem zou niet de Russische overheid, maar de Oekraïense veiligheidsdienst achter de dood van Nemtsov kunnen zitten.

Gisteren besteedde EenVandaag ook aandacht aan de zaak-Nemtsov:

 Bekijk ook het overzicht van verdachte sterfgevallen tijdens het bewind van Poetin.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.