Vita Heijmen (11) is tijdens een filmfestival in China verkozen tot beste actrice voor haar rol in de familiefilm Kapsalon Romy. Daarin speelt ze naast Beppie Melissen de hoofdrol.

De film is sinds begin oktober in de Nederlandse bioscopen te zien en gaat over een oma (Beppie Melissen) die alzheimer krijgt. Vita speelt de rol van haar kleindochter die oma op alle manieren probeert te helpen.

'Ik moest een soort speech in het Engels geven'

Vita was samen met haar vader aanwezig op het China International Children's Film Festival (CICFF) in Kanton, Changzou en wist niet dat ze ging winnen. "Ik was heel erg blij en had het niet verwacht", vertelt ze. Wel was er een man die haar voor de uitreiking had gevraagd of ze Engels sprak.

"Ik moest een soort speech in het Engels geven en ik ben niet heel erg goed in Engels dus dat was wel spannend."

Vita (11) en haar vader tijdens het filmfestival in China
Bron: EenVandaag
Vita (11) en haar vader tijdens het filmfestival in China

Op het schoolplein gecast

In Nederlandse recensies van Kapsalon Romy werd Vita al bejubeld om haar acteerprestaties. De film is haar acteerdebuut en ze werd gewoon op het schoolplein gecast. Kapsalon Romy is een Nederlandse film onder regie van Mischa Kamp en is gebaseerd op een boek van Tamara Bos.

Trailer Kapsalon Romy
De reactie van Vita in #TrendingVandaag bij Radio EenVandaag

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.