Op 23-jarige leeftijd in de hitlijst komen te staan is voor menig muzikant een grote droom. Deze droom werd voor Adam Bais (alias Benjamin Fro) onlangs werkelijkheid. Zijn nummer 'The Park' werd plotseling grijs gedraaid op de radio in Polen. Met zijn maatschappijkritische muziek is hij in Nederland echter nog niet zo bekend.

Passie

De passie voor muziek ontstond voor Adam Bais niet zomaar. Hij groeide op in een muzikale familie. Zijn vader, destijds dirigent aan het Conservatorium, vond het een goed idee om zijn zoon op muziekles te zetten. Dit gebeurde, maar werd niet vanaf het begin gewaardeerd: "Ik werd verplicht op muziekles gezet. Ik zat eerst in het koor en dat ging nog wel goed maar daarna vond ik het niets. Ik wilde niet meer in het koor." Samen met zijn vader sloot hij een compromis. "Ik moest een instrument gaan bespelen. Dat instrument werd een gitaar. Zo rolde ik in verschillende bands."

Het liedje 'The Park', dat Adam Bais schreef toen hij zestien was werd in eerste instantie niet gelijk opgepikt in Nederland. In Polen kwam daar plotseling verandering in. "Hoe mijn liedje in Polen terecht is gekomen weet ik niet. Maar een paar maanden geleden werd ik plotseling gemaild door een dochteronderneming van Universal. Ze wilden mijn nummer op een hit-cd uitbrengen en ik dacht dat dit een grapje was."

Maatschappijkritisch

"Toen ik ouder werd realiseerde ik me dat ik graag een boodschap in mijn liedjes wilden overbrengen." Dit resulteerde voor Adam Bais in maatschappijkritische muziek. Volgens hem is dit echter niet het belangrijkste. Het draait immers ook nog gewoon om plezier maken: "Een boodschap overbrengen is belangrijk maar het liefste wil ik gewoon muziek maken."

In februari komt het tweede album ban Adam Bais uit en hoopt hij vliegensvlug te kunnen touren in Nederland, Polen en Duitsland.