Het Amerikaanse Halloweenfeest wordt steeds populairder in Nederland. In de dagen voor 31 oktober zijn er in het hele land verkleedfeesten en evenementen zoals Zombie Walks waar mensen als vampiers of andere griezels verkleed gaan. 

Veel winkels verkopen al weken griezelkostuums, nepbloed en pompoenen. Amerikanen lopen warm voor de horrorverhalen van Thomas Olde Heuvelt, Nederlands meest succesvolle horrorschrijver.

Deze zomer toerde Olde Heuvelt zes weken langs vijftig Amerikaanse boekhandels. Hij is net terug van een tournee door Kroatië. Ook China lonkt.

Productiemaatschappij Warner Brothers werkt aan de verfilming van Hex. Voor de Amerikaanse markt verplaatste Olde Heuvelt het verhaal over een zeventiende-eeuwse getraumatiseerde vrouw die opduikt als spook naar de Verenigde Staten.

De internationale doorbraak van Olde Heuvelt speelt zich oorspronkelijk af in Beek-Ubbergen. Uit dit dorp, onder de rook van de Nijmegen, met zijn Duivelsberg komen oorspronkelijk veel spookverhalen. EenVandaag wandelt met hem langs de locaties van het boek en praat met hem over de kunst van het griezelen.

Radioverslaggever Joris Kreugel bezoekt een Halloweenfeest in Vredenburg in Utrecht. Ook een gesprek met de van oorsprong Canadese Tamar. Zij organiseert veel Halloweenfeesten in Amsterdam.