Nederland telt 2,3 miljoen mensen met een beperking. Ze maken gebruik van een rolstoel, een rollator, zijn doof, blind of hebben een andere beperking. 

Al deze mensen ondervinden moeilijkheden bij het betreden van winkels, horeca-gelegenheden, bioscopen of andere gebouwen. Zo beschikken bijvoorbeeld maar een op de vier NS-stations over de nodige middelen om mensen in een rolstoel in en uit de trein te laten stappen. Dan hebben we het nog helemaal niet over de summiere sanitaire voorzieningen die er voor mensen met een rolstoel vaak niet zijn. 

Dat moet eindelijk eens veranderen vinden PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.  De partijen eisen dat bedrijven aanpassingen gaan verrichten. Dat hoeft niet op stel en sprong, maar het moet wel gebeuren.

Kamerlid Van Dijk van de PvdA legt in de studio de noodzaak uit. Hoe moelijk het is je vrijelijk in de stad te bewegen als je benen weigeren, toont Mark de Hond aan. EenVandaag ging met hem op pad. MKB-Nederland brengt de nuance aan; “Het bedrijfsleven doet z’n best, maar we kunnen niet alles”.  

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.