Als je denkt dat TV-formats na zingen, dansen en nu zelfs 'curling met sterren' een hoogtepunt hebben bereikt, dan heb je het mis. Want het kan altijd gekker, moet SBS gedacht hebben.In het programma 'Stelletje Pottenbakkers' gaan bekende Nederlanders pottenbakken. Een bericht daarover wordt vol ongeloof gedeeld op Twitter.

Velen dachten in eerste instantie met een artikel van de satirische nieuwswebsite ‘De Speld’ van doen te hebben, maar de werkelijkheid heeft de satire ingehaald.

SBS kondigt echt aan te gaan pottenbakken met onder andere Patricia Paay, Roy Donders en Rob Geus. Dat allemaal onder leiding van Kim Lian van der Meij. 

In elke aflevering moeten de sterren meerdere opdrachten vervullen, zoals het maken van een vaas of het boetseren van een familiewapen. "Het eindresultaat wordt door een professionele jury beoordeeld op creativiteit, nauwkeurigheid en oog voor detail. De minst goede pottenbakker moet vervolgens het programma verlaten." Vanaf 4 maart op uw TV. Op Twitter is men inmiddels al andere varianten aan het bedenken, van ‘Bezembinden met BN’ers' tot ‘Naaien met sterren’. Het concept is nog lang niet op!