Een museummedewerker van de vleeshal in Haarlem heeft een wel heel pijnlijke blunder begaan. Hij of zij zag een moderne muurschildering aan voor een vlek en heeft die vakkundig weggewerkt met een emmer muurverf.

Dit is al enkele weken geleden gebeurd, maar aanvankelijk stilgehouden geeft een woordvoerder van het Frans Halsmuseum en De Hallen vandaag toe. Dit om de kunstenaar van de muurschildering op de hoogte te stellen en te kunnen bepalen wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Het Haarlems Dagblad brengt het nieuws vandaag echter naar buiten nadat een gefrustreerd verenigingslid van het museum anoniem uit de school klapte: "De zaak wordt door de museumleiding met de mantel der liefde bedekt, maar ik vind het een schande. Degene die dit gedaan heeft, zou op staande voet moeten worden ontslagen", vertelt het verenigingslid aan het Haarlems Dagblad.

De muurschilderingen waren aangebracht voor een speciale zomerexpositie, waar onder andere Kamagurka en Herr Seele te zien zullen zijn. Van welke kunstenaar het overgeschilderde werk is, wil het museum niet zeggen. Ook is niet precies bekend welke medewerker het kunstwerk heeft overgeschilderd. Het museum stelt een onderzoek in.